Món silenciós

El món silenciós dels objectes


Un univers tranquil, sense massa sorolls, tot en calma, una brisa suau inunda tots aquests paisatges on trobem els nostres protagonistes, els objectes.
Els objectes en aquest univers existeixen, són reals, però tenen funcions dispars o diferents a les del nostre concepte d’objecte quotidià.  Hi ha uns personatges que acompanyen, porten, fan volar o arrossegar-se per terra aquests objectes/personatges que són els personatges humans. Aquests personatges humans interactuen amb ells amb respecte, delicadesa i estimació, com si en el nostre concepte de respecte fossin éssers vius. D’alguna manera aquests objectes porcelànics inanimats respiren i s’assabenten tot allò amb el qual els personatges humans interactuen, amb els quals s’hi senten còmodes i estimats, com si d’animals de companyia es tractessin. Els hi agrada que els hi parlin, els acariciïn, els agafin amb compte amb les mans i els abracin amb cura amb els braços. Són uns personatges molt delicats i mimats.

Aquests objectes els hi agrada l’ordre, n’hi ha d’altres que són més atrevits i se’n van a l’aventura sols sense cap recolzament, en tenim d’altres més familiars els quals no es separen dels seus estimats, existeixen d’altres naturals, n’hi ha algun rar que li agrada estar sol, però són molt d’estar a casa.

Normalment aquests protagonistes es troben escampats per paratges tot silenciosos i tranquils, però on es poden trobar també és a antics mobles sense portes o calaixeres que fa anys i panys que s’hi torben per a allà. Aquests mobles, en aquest món són mobles quotidiants però són vehicles en què tant els personatges inanimats com els humans els utilitzen com a transport per viatjar. De vegades per fer viatges llargs i d’altres simplement per seure i descansar. Hi ha personatges porcelànics que s’han passat llargues temporades descansant i fent repòs dins de calaixeres, prestatgeries, gàbies i fins hi tot en trobem a dalt de les copes dels arbres.

Els personatges humans majoritàriament viatgen, surten a escena, i es desplacen amb poca roba. En tenim que viatgen amb tan sols una bufanda penjada del coll, d’altres amb llargs abrics espigats, n’hi ha que només porten granotes (peto en castellà), o pantalons amb tirants; n’hi ha amb cabells llargs i curts, i n’hi ha que no en tenen. Podem personatges femenins i masculins tots ells serens, feliços, tranquils, encuriosits, tendres, dolços, senzills, sense engoixes i problemes al damunt. Generalment aquests protagonistes sempre que poden es desempalleguen del calçat que duen, se’ls treuen, se’ls intercanvien amb objectes o simplement no en porten. Aquest món és còmode per anar descalç, no són necessàries les Sabates, destorben d’alguna manera, es fa pesat dur-les.

En aquest univers els peixos també hi comparteixen espais amb tots aquests protagonistes, tant els porcelànics com els humans. Els peixos neden per l’aire, volen, interactuen amb el món senzillament apropant-se encuriosits per veure què és. Aquests personatges apareixen de tant en tant en les escenes buscant acolliment i refugi en aquests objectes/personatges.

No hay comentarios: